Fenakit

FENAKIT

Csakra: harmadikszem-, korona csakra
Mohs keménység: 7,5-8
Színe: színtelen, lehet rajta sárga, sárgásvörös, vörös, rózsaszín, barna színezet.
Lelőhely: Brazília, Sri Lanka, Madagaszkár, Mexikó, Zambia, Zimbabwe, Oroszország, Nornégia, Tanzánia, USA...


Jellegzetességei:
az ismert kristályok közül a fenakitnak van a legmagasabb rezgése.
A személyes tudatot magas frekvenciával kapcsolja össze, hogy így abból a térből eljuthassanak az információk a Földre.
Kapcsolatban áll az angyali birodalommal és a mestertanítókkal.
A fenakit tisztít és egyesít, a spirituális rezgéseket lehozza a Földre. Együtt rezeg az éteri testtel, alakítja a fénytestet, és támogatja az emelkedési folyamatot. Gyógyítja a lelket, valamint megtisztítja a fizikai és a finom testeket, hogy megfelelő "szállítóeszközt" biztosítson számára. Az energiái azonban csak azok számára hozzáférhetők, akik erre felkészültek, azaz a személyes rezgésüket magasabb szintre emelték.
A fenakit szoros kapcsolatban áll minden csakrával, biztosítja a gyógyításukhoz szükséges tudnivalókat. Serkenti a harmadik szemet és a magasabb rendű koronacsakrát, erősíti a belső megismerést.
Attól függően, hogy hol bányásszák, a fenakitnak eltérő tulajdonságai vannak. A madagaszkári dimenziók között van olyan, amit intergalaktikusként érzékelünk. A Braziliából származónak gyakran saját kristály őrzőlénye van.
Gyógyhatása: a fenakit finom szinten fejti ki hatását; tisztítja a testet, és szabaddá teszi az energiavonalakat. Az éteri tervrajzon keresztül letölti az információkat az Aksa Krónikából, így felismerhető és megszüntethető a rendellenesség, bármi is kiváltó oka. A fenakit a fizikaitól az éteri testig egyaránt hatékonnyá teszi a gyógyulást, ha szükséges; gyógyítja az éteri tervrajzot is, mivel ez feltétlenül fontos a fizikai gyógyuláshoz. Megvan az a képessége, hogy felerősítse más kristályok gyógyító energiáját.
Fenakit típusai színek alapján:
Színtelen fenakit: segíti a dimenziók közötti utazást. Megkönnyíti az áthaladást azokon a vibráló spirituális állapoton, amelyek normális esetben nem emlékeit, és arra tanít, hogy "a hasonló a hasonlót vonzza"; arra ösztönöz, hogy növeljük a rezgésünket, tisztítsuk a gondolatainkat, és csak pozitív energiát bocsássunk ki.
Sárga fenakit: különleges adottsága van a földön kívüli kapcsolatteremtéshez.