Smaragd

SMARAGD

Hozzárendelhető csakra: szívcsakra

Nyugati csillagjegy: Bika, Rák,Mérleg,
Nyilas, Halak.

Kínai csillagjegy: Kígyó, Bárány, Kutya, Patkány, Nyúl,

Tulajdonságai:
s
zíne: smaragdzöld, átlátszó, áttetsző
Porszín: fehér
kristályszerkezet: Hexagonális
Mohs-keménység: 7.5-8

GYÓGYHATÁSAI:
A smaragd a leg ismertebb kövek egyike, s igen széles hatásspektrummal rendelkezik. Erős hatással van a légutakra, erősíti azokat; továbbá enyhíti a gyomorégést és a büfögést. Különösen nagy befolyással van a szemre: kötőhártya-gyulladás, véraláfutások, fáradság, szürke és zöld hályog, távollátás, a jól látás megőrzése, a szemgyulladások és a szem fertőzései egyaránt hatáskörébe tartozik.
-A smaragd hatással van minden gyulladásra, gyulladásos vagy fekélyes folyamatra, pl. : vastagbélgyulladás, a száj nyálkahártyájának gyulladására, a nyombél gyulladására, az epehólyag gyulladására, a gyomorhurutra, gyomorfekélyre, az emészőrendszer fekélyeire, az aranyérre, a köszvényre, de a mellüreg.gyulladásokra vagy a gerincoszlop gyulladásaira is. Sőt, a gerincoszlop egészére is kifejti hatását. -Hatásos emellett felfúvódások, bélbecsípődés, hasmenéses bélhurut, bélelzáródás, cukorbetegség, diaré, distenia, epilepszia, bőrrák, skizofrénia, sklerosis multipex, tífusz, ételmérgezés, kanyaró, tejláz esetén is. -Szabályozza a vese a máj és az epe működését. A szív panaszok és zavarok is szabályozhatók általa. Tehát a smaragd a szervezet egészére regeneráló hatással van. Segít megszabadulni a félelmeinktől, így kedélyünk derültebbé válik használatával.
Gyenge emlékezet, feledékenység szédülés, egyensúlyi és mozgászavarok estében, a vitalitás fokozására, alacsony vérnyomásnál, a méregtelenítés javítására, az immunrendszer erősítésére, fejfájáskor, reuma esetén, fájdalomcsillapítására, a pajzsmirigyfokozott működésekor, álmatlanságnál, a nyirokkeringés serkentésére, égési sérüléseknél és a vitaminfelvétel javítására is használható.