Rózsakvarc

Rózsakvarc

A rózsakvarchoz hozzárendelhető :
Csakra : szívcsakra
Csillagjegy : Bika, Rák, Mérleg
Elem : levegő (némi föld)
Tulajdonságai :
Színe : halvány rózsaszín átlátszó, áttetsző

Gyógyhatása :
A rózsakvarc a legismertebb kövek közé tartozik, s ennek talán sokoldalú hatása a magyarázata. 

A rózsakvarc, a feltétel nélküli szeretet és a végtelen béke köve. Ez a legfontosabb kristály a szív és szívcsakra számára, a szeretet igazi értelmére tanít. Minden szinten megtisztítja és megnyitja a szívet, mélyreható belső gyógyulást és önszeretetet  biztosít. Nyugtat, biztat, kitűnő hatású  drágakő trauma vagy krízis idején .
Ha szeretnénk életünkbe bevonzani a szerelmet, vagy meglévő kapcsolatainkat erősíteni, viseljünk rózsakvarcot, vagy tegyünk a lakás kapcsolat sarkába egy pár kristályt. ( kettő darab legyen belőle egy helyen!) 
A negatív energiát szeretetteljes hangulattal helyettesíti, enyhíti a szerelmi csalódások fájdalmát.
Addig nem tudjuk elfogadni mások szeretetét, sem szeretni másokat, amíg nem szeretjük önmagunkat.  A rózsakvarc ezt tanítja nekünk.

Viselhetjük testünkön, de elhelyezhetjük a minket körülvevő térben is.
Felhasználásának rövid összefoglalása : a lelki terhek megszüntetése, a vízerek leárnyékolása, mágneses mezők abszorbeálása, használhatjuk kelések ellen, megszünteti az agressziót erőszakos jelenetekkel tarkított rémálmok esetében.

Vérszegénység ellen, angina pectoris esetében, félelmi állapotokban, segít a harag feldolgozásában, erősíti az ereket, segít asztma esetében, nyugtatja és enyhíti a kedélyállapotot. Mozgási és egyensúlyi zavaroknál, női betegségek esetén, termékenység fokozására, érzelmi ridegség ellen, negatív rezgések és energiák ellen.
Erősíti az idegeket, fokozza a romantikát, alvási zavarok, álmatlanság esetében és segíti az alkotó gondolatokat. Elbizakodottság ellen is hatásos.

A kristályokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesíti az orvosi ellátást.