Goshenit, Gosenit

A  berill legtisztább változata a goshenit.
A berillek különböző színét a bennük lévő szennyeződés ( kálium, nátrium, litium, cézium, vas, króm) adja, de a goshenit nem tartalmaz szennyeződést.

Kémiai neve:  berillium-alumínium-szilikát
Kémiai képlete:Be3Al2(SiO3)6
Mohs -keménység: 7,5-8
Hozzátartozó csakra: 3.szemcsakra, Korona csakra,
éteri csakra 8 és 14. Csakra
A goshenit  Mentális élénkítőszer, fokozott álmok, lojális/hűséges , igaz, spirituális támogatás, imádság -köve.
Alkotóelem: Szél
Lelőhely:  Brazília, Pakisztán, Afganisztán, USA, dél Afrika

Általános leírás:
A goshenit színtelen variációja a Berileknek, alumínium berilium szilikát ásvány 7.5 től 8 as keménységig,
A kristályrácsa hexagonal.
Goshen városában Massachusettsben találtak rá, nevét is innen kapta.
Goshenit a legtisztább Beril fajta, kevesebb szennyeződést tartalmaz mint a színes fajtái, változatai.

ROBERT SIMMIONS ezt írja a goshenitről:
A gosenit tisztítja és aktiválja a koronacsakrát, megnyitja a kaput a szellemnek/ léleknek aki meditál vele. Élénkíti a mentális központot és fokozza a logikus gondolkodás képességét.
Különösen serkenti a matematikai tudást / intelligenciát ezért segítségére lehet a diákoknak ezen a területen.

Goshenit a kitartás ásványa, segít fókuszálni és segít keresztül látni a dolgokon a befejezésig.
A hűség köve is - amikor valaki Goshenitet visel, a másik fél érzi és inspirálja a hűséget, összetartozást,- legyen szó barátról, munkatársról, élettársról.
Ha egy spirituális csoporthoz tartozol és úgy döntenek hogy minden tag kap egy goshenitet, hajlamos segíteni a csoportnak fókuszban maradni és elidítja a szellemet, lelket az egy mindenkiért, mindenki egyért elven. Továbbá segít fenntartani hűséges párkapcsolatot.
A hűség és a tisztelet, köve emlékeztet minket a bizalom fenntartására másokkal szemben.
Gosenit képes az ima erejét fokozni különösen amikor segítséget kérünk -legyen szó akár egészségről, spiritualitás növekedésről vagy kapcsolatokról.
Segíti az angyalok, vezetők és barátok lélekbehívását, tudatosítva velük a helyzetünket és szükségleteinket. 
Arra is fel lehet használni, hogy kivetitse az ember háláját a lelki birodalmakban, ahol táplálja a segítő lelkeket. 
Ahogy a Gosenit inspirálja a hűséget, úgy rezeg az igazság frekvenciáján is.
A színek hiánya pártatlan világosságra utal, amely nem kiszolgáltatott a megtévesztés árnyékolásával szemben. Ha valaki Goshenitet hord vagy visel, nehezebb lesz udvarias hazugságokat mondani a mindennapi életről és sokkal könnyebb lesz látni a mások által elmondott hazugságokat. Ez nem mindig kényelmes állapot, de ennek ellenére elég üdítő lehet.
Adjunk Goshenitet gyermeknek vagy felnőttnek, akinek problémája van a kerteléssel (igazmondással),  segíthet az egyénnek megtörni ezt a rossz szokást. Legjobb, ha ezt a szándékunkat nem jelezzük az ajándékozottal, ne tudatosítsuk benne, hogy az alulteljesítés a célja ennek az ajándéknak.
A Goshenit tudatja az emberrel, hogy ez a mulasztás megengedhetetlen megtévesztés.
A fémenergiák fokozása miatt a Goshenit növeli az ember képességét és hajlamát az analitikus gondolkodásra. Ez sok helyzetben lehet áldás, bár talán nem a személyek közötti kapcsolatokban. A Goshenit tiszta és elfogulatlan leválásának módosításához smaragdot vagy morganitot  alkalmazzunk. Mindkét kő, amelyek szorosan kapcsolódnak a Goshenithez az alapján, hogy részei a Beryl családnak, az egyik, a szív szerető és megbocsátó tulajdonságait, hozzátéve egy könyörületes/együttérző elemmel hogy a Goshenit rendíthetetlen nézete az igazságnak. 
Goshenite jól rezonál a Beryl család többi tagjával. 
Akvamarin ösztönzi a torkot , megkönnyítve a kommunikációt a Goshenit által megengedett felismerésekkel. Heliodor a Napfonat Csakránál működik, segíti az egyént a cselekvésre a Goshenit tiszta felfogása alapján. 
Phenakit, egy másik típusú berillium-szilikát, felnagyítja a Goshenit hatását a harmadik szem, korona és éteri csakrák aktiválásakor.
Herderit lehetővé teszi, hogy az ember a test határain túl, a tudat mezőibe, például a mentális, asztrális és éteri testekbe lépjen.
Nuummit Goshenittel kombinálva tiszta észlelési utazást nyújt a mély és rejtett múltba. 
Azeztulit mozgatja Goshenit vízióját a jövő területére, segítve az egyént, hogy tisztán lássa legnagyobb lehetőségeket, amik lehetségesek. 
NAISHA AHSIAN tapasztalatai alapján
A goshenit a legmagasabb frekvenciájú a Berylek családjában, erősen aktiválja a harmadik szemet a korona és az éteri csakrákat.
Ez a kő emelkedést, inspirációt, felszabadulást kínál az aggodalmak alól.
Fokozza a belső látást meditáció közben és egy csodálatos vezető a tudatosság másik szintjeire való utazásokon és más dimenziós frekvenciákon. 

Goshenit erőteljes álom kő.
Élénk álmokat kreál és valóságos segítő a tudatos álmok terén. 
Képes segíteni az embernek újracsatlakoztatni az álmokat az életével. Inspirálja az embert hogy készítsen és tartson egy új és magasabb víziót ami csak lehetséges. Mialatt a Goshenit megnyugtatja az aggódó elmét, képes szimulálni a magasabb tudatot. Ez inspiráló, és megkönnyítheti a fogadását egy látomásban vagy üzenetben amit ki kell fejezni írásban, művészetben vagy beszéddel. 
Goshenit javítja a tulajdonságait más Beryl fajtáknak, mint például akvamarin, smaragd, morganit és heliodor, és fel lehet használni kombinálva ezeket a köveket, hogy növelje a gyógyító és átalakító tulajdonságait. 
A test elrendezésében, Goshenitet rá lehet helyezni minden csakrára, hogy tisztítsa és élénkítse az adott területet. 
Ékszerekben, kombinálható más kövekkel - különösen más berilekkel - hogy fokozzák az egyes kövek hatását.
Spirituálisan
Gosenit erőteljes segítő a fokozott álmokban és meditációban. Képes tisztítani az elmét és tisztább csatornát létre hozni az Isteni tudatossággal. Segít feledni a kiegyensúlyozatlanságot, hitrendszereket és betegségeket az éteri Blueprint szintjén tehát felszámolja mielőtt bejönne a fizikai szintre 

Érzelmi: Biztosítja az erő energiáját, a felemelése tiszta érzése az érzelmi testben 
Fizikai: A Goshenit energiája támogatja gyógyulását, a fejfájásnak,  álmatlanságnak, arcüreg gyulladásnak, az agy kiegyensúlyozatlanságának.
MEGERŐSÍTÉS
A magasabb látomásom aktív és a lét minden szintjét szemlélem az igazság szemével és a hűség szívével, kedvességével és együttérzésével.

Forrás: Robert Simmons, The Book of stones