Spinel

SPINEL

Csakra:
Csillagjegy:

Elem:
Színe: színtelen, fehér, vörös, kék, ibolyalila, fekete, zöld, sárga, narancssárga, barna.
Jellegzetességei:
A Spinel minden színű változata magnézium-alumínium-oxid, és energetikai tulajdonságai ezt a kémiai összetételt tükrözik. A különböző szín-változatok más anyag, -elem részeket tartalmaznak, így a spinel alap tulajdonsága más tulajdonságokat is hordoz...
A különböző színű spinelek segítenek az ellazulásban, felszabadítják az ellenállást, elengedik az aggodalmat, és általános balzsamként hatnak az idegrendszerre.
Segítik a szervezetet abban is, hogy megszabaduljon a mérgektől a megfelelő feldolgozás és az energetikai és fizikai hulladékok eltávolítása révén.
Spinel arra ösztönzi az embert, hogy engedje el Istent. Ez egy stresszoldó szövetséges, és nagyon hasznos az A típusú személyiségek és munkamániások számára, mivel lehetővé teszi számukra, hogy megnyugodjanak és alacsonyabb sebességbe kapcsoljanak. Energikus nyugtatóként hat, megnyugtatja az agyat és az idegrendszert.
A Spinel segít értékelni az élet és a minket körülvevő világ szépségét. Segít az embernek több időt szánni a kikapcsolódásra és az élet igazi bőségének élvezetére, ahelyett, hogy az anyagi biztonság illúzióját hajszolná. Azok számára, akik nem tudnak ellazulni vagy összpontosítani a meditációra, a Spinelt használhatja a nyugalom és a középpont segítésére. Ezenkívül fokozhatja a meditáció során használt egyéb kövek hatását azáltal, hogy lehetővé teszi az idegrendszer és az agy számára, hogy fogékonyabbá váljon az energiáikra. 
A
spinnel gyönyörű kristály, megújítja az energiát, támogatást nyújt nehéz körülmények között, és megfiatalít. Megnyitja a csakrákat, és elősegíti a kundalini felemelkedését a gerincben.
Segít abban, hogy az ember teljes énjét a kívánt célra összpontosítsa, és addig folytatja, amíg el nem nyeri.
A különböző színű spinellek megfelelnek a csaktraszíneknek és némileg eltérő rezgéseket bocsátanak ki, lehetővé téve az embernek, hogy finomítsa a hangsúlyt, hogy milyen tulajdonságokat kell hangsúlyozni.

Pszichológiailag: a spinell kiemeli a személyiség pozitív oldalait. Hozzásegít ahhoz, hogy sikeresek legyünk, és ezt alázattal fogadjuk.
Spinell típusai színek alapján:

 • a vegyes színű spinel: leginkább minden célra használható és programozható. Úgy működik, hogy újra energiával tölti fel az ember fizikai, éteri és asztráltestének minden szintjét, valamint a csakrákat és a meridiánokat. Minden Spinel harmóniában működik egymással.
 • Fekete spinnel: stimulálja a gyökércsakrát, lehetővé téve a magasabb frekvenciájú energiák kiegyensúlyozott földelését. Segít a magas spirituális energiák "lehúzásában" a koronacsakrán keresztül, a testbe és a Földbe.
  B
  etekintést enged az anyagi problémákba, és kitartást biztosít a folytatáshoz.
  Ez a szín védelmet jelent, és földeli az energiát, hogy egyensúlyban tartsa a kundalini emelkedését.
  Segít felszabadítani a múltat ​​és megtisztítani az életét a múltbeli asszociációktól, így könnyebben haladhat előre a jövőbe. Segít elengedni a túlzott fizikai és érzelmi „szemetet”, hogy tudatuk és energiájuk tiszta legyen. Azok számára is hasznos, akik elakadtak a gyászfolyamatban, vagy akik úgy érzik, hogy egy múltbeli érzelmi trauma még mindig uralja az életüket. A Black Spinel elősegíti a belek és az emésztőrendszer méregtelenítését.
 • Kék spinell: serkenti a kommunikációt az üzenetközvetítést és a mentális testet, fejleszti a gondolkodási folyamatokat és a pszichés képességeket, lehetővé téve az ember számára, hogy hosszú órákat dolgozzon nagy lelki fáradtság nélkül, és intuitív módon „lássa meg” a válaszokat a problémákra. Csillapítja a szexuális vágyat, megnyitja és összekapcsolja a torokcsakrát.
 • Barna spinell: kiváló védőkő és éterikus tisztítószer, amely elűzi a negatív kötődéseket és entitásokat az auramezőből. „Tükörként” működhet a pszichés támadásoknál, aminek következtében a negatív energia visszacsapódik a küldőhöz. Tisztítja az aurát, és összekapcsolja a fizikai testtel. Megnyitja a földcsakrát, és földel bennünket.
 • színtelen spinell: serkenti a miszticizmust és a magasabb rendű kommunikációt. A fizikai testen lévő csakrákat összeköti az éteri test koronacsakrájával, elősegíti a látomásokat és a megvilágosodást.
 • Zöld spinell: erősíti a szeretetet, a könyörületességet és a kedvességet, felfrissíti az érzelmi testet, növeli az együttérzést, a szeretetet, a megbocsátást, az önbecsülést és a mások iránti szeretet ellazult és könnyű kifejezését. Megnyitja és összehangolja a szívcsakrát.
 • Naracssárga spinell: serkenti a szexuális és kreatív energiákat, és vidámságot visz a szerelmi és művészi kalandokba. Ösztönzi a kreativitást és az intuíciót, kiegyensúlyozza az érzelmeket, és jótékonyan hat a terméketlenségre. Megnyitja és összehangolja a köldökcsakrát.
 • Vörös spinell: a fizikai vitalitás köve. Stimulálja a gyökércsakrát, pránaenergiát hoz az erő és a kitartás érdekében és serkenti azt. Felébreszti a kundalinít, megnyitja és összehangolja a koronacsakrát.
 • Sárga spinell:felgyorsítja a gondolkodási folyamatokat és segít a bőség megnyilvánulásában. Megnyitja és összehangolja a napfonatcsakrát.
 • Az ibolya színű spinel elősegíti a spirituális megtisztulást és a Mennyország megnyilvánulását a Földön. 
  Az általános energia növelésére a Rhodizite javasolt. Az azeztulit és a natrolit minden energiájukat magasabb spirituális szintekre tudja vinni. A legtöbb más kő is jól kombinálható a Spinellel. Általában a Spinel és a másik kő színének egyeztetése vezet a jó választáshoz.

A Zöld / Kék Spinel érzelmi szinten működik, hogy lehetővé tegye a harag, a fájdalom, a neheztelés és az ítélkezés megtisztítását az érzelmi testből. Megkönnyíti a tiszta, kedves kommunikációt, és segít az embernek ítélkezés nélkül elmondani, mit érez. A vörös rubin Spinel hatékony gyógyítója a félelem állapotának, a pániknak, a szorongásnak és a túlzott kontroll iránti érzelmi igénynek.

A SPIRITUAL Zöld / Kék Spinell megvilágítja a harmadik szem, a torok és a szívcsakrát, lehetővé téve, hogy az ember tisztábban beszéljen vízióiról, álmairól, tudásáról és útmutatásairól. A vörös / rubin spinel összekapcsolja a szív és az alapcsakra energiáit, lehetővé téve, hogy az ember jobban elviselje a váratlan körülményeket vagy fejleményeket, valamint mások eltérő nézőpontját vagy hiedelmét.

ÉRZELMI Zöld/Kék Spinel azok számára nyújt kényelmet, akik úgy érzik, hogy mások kihasználják, vagy nem tudják kifejezni a megfelelő érzelmi határokat. Ideális azoknak, akik mártírkomplexusban szenvednek, vagy akik nem tudnak nemet mondani másoknak. A vörös rubin Spinel segít megengedni másoknak, hogy segítsenek, ellensúlyozva azt az érzést, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy valami megfelelően elkészüljön. A vörös rubin Spinel remek támogatást nyújt a szexuális hangulat megteremtéséhez, és szeretetteljes, figyelmes és odaadó hozzáállásra ösztönöz a partner felé. Segíthet a túlzott szexuális energia csatornázásában a szívcsakrába, hogy szeretetteljes energiaként fejezze ki magát szexuális konnotáció nélkül.
FIZIKAI Zöld/Kék Spinel segít a gyomor és a test túlzott savasságának ellensúlyozásában, és elősegíti az átállást a lúgos kémiára. A vörös / rubin spinel feloldja az alapcsakrát, és erős kapcsolatot biztosít az Earthstar, az alap és a szívcsakra között, létfontosságú energiát hozva be. Segít a szélsőséges haraggal vagy krónikus félelemmel kapcsolatos szívproblémák esetén, mint például a házastársi vagy gyermekbántalmazás esetén.
MEGERŐSÍTÉS Újjáéledtem, teljesen élek és tele vagyok életkedvvel, és energiáimat inspirált és innovatív módon használom fel magam és mások javára.