Maori stílusu talizmánok, amulettek

A maorik kiváló hajósok voltak. Wakáikon (kenu) több ezer kilométer távolságból érkeztek (őseik a Taiwan őslakóinak leszármazottai, onnan népesítették be Polinéziát s jutottak el Új-Zéland szigeteire is).
A maori kultúra szimbólumai nagyon fontos szerepet töltöttek be a Polinéz föld lakosainak.
Az írásbeliség előtti maori társadalom zöld köveken maga tervezett képi ábrázolásokon alkotta meg saját történeteiket, személyiségjegyeket, kiemelt eseményeikre (gyermek áldás, gyermek születés, házasság, új élet kezdete, vadászat, hosszú útra indulás...) , vagy spirituális jelentéssel bíró szimbólumokat alkotott.
A szimbólumok ábrázolása megmutatja nekünk hogyan értelmezik a polinéz népek az Univerzum energiának hatását, az ember és a természet kapcsolódását.
Egy-egy motívum különböző formában jelenhet meg, lehet díszesebb vagy összefonódhat egy másik szimbólummal, de lényegében az eredeti jelentését hordozza.
Szerszámaikat, ékszereiket pounamuból (jade nefrit illetve bowenit, a maorik szent zöld kövéből) és csontokból helyi kézművesek kézzel faragták, csiszolják, ékszerként viselik. A pounamu (nefrit jade) féldrágakő zöld színét a nikkel és krómionoknak köszönheti.
Manapság próbálják a pounamu-csiszolás maori-technológiáját újra feleleveníteni, hogy ez az ismeret ne merüljön feledésbe. Úgy tartották, ha az ékszer elveszett, visszatér a földanyához, hogy ott megpihenjen.
Ékszereik és  bölcsességeik apáról fiúra szállt.

A különböző szimbolumok jelentése az adott amuletnél olvasható.

 

 

 

Nincs ilyen termék.
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Egyéb termék adatok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft