Sungit / Shungit

Sungit / Shungit

Kulcsszavak: Tisztítás, megtisztulás,
spirituális fénnyel való feltöltés,
fénytest aktiválása,
az igazsághoz való ragaszkodás

Csakra*
: minden csakra, de főleg gyökércsakra
Nyugati csillagjegy*: Rák
Elem*: föld, tűz, levegő
Tulajdonság
Szín*/**: fekete grafit szerű
Mohs-keménység*: 3,5-4:
Előfordulás: Oroszország, Karelia

Beszerezhetőség:

A tiszta sungit nagyon ritkán fordul elő a természetben és akkor is általában keskeny erek formájában.

SUNGIT - SHUNGIT – egy metamorfózison átment kőszén, amely átmenetet képez az antracit és a grafit között.

A sungit elnevezést a kő a Sunga nevű település őslakóiról kapta, a település közelében ugyanis ennek a karéliai eredetű ásványi kőzetnek hatalmas lelőhelyei találhatók. 

A legalább kétmillió éves sungit akkor alakult ki, amikor a szerves élet még nem született meg. Talán szerepe lehetett a földi élet kialakulásában.
Egy elmélet szerint egy hatalmas meteorit csapódott a földbe és így keletkezett a kráter, amiben később az Onyega-tó kialakult.
Feltételezések szerint, a zavaros tengerben mikroorganizmusok úszkáltak és ez a tengerfenék lett a shungit lelőhelye.
Annyit biztosan tudunk, hogy a tó erősen szennyezett, de a belőle kiömlő vizet a shungit ágy megtisztítja. Ezt a vizet évszázadok óta gyógyfürdőként használják.

A shungit, a periódusos rendszer valamennyi ásványi anyagát tartalmazza. Ritka szén alapú ásványként fullerénekből, -fullerén gömbökből, vagy fullerén csövekből áll.  Minden egyes apró fullerén gömb 20-500 szénatomot tartalmaz. A fullerének teszik lehetővé a nanotechnológiát.  Kiváló geometrikus és elektromágneses vezetők és még az elektromágneses frekvenciájú kibocsájtásokat is kivédik.

A Shungit tisztítja a testet, előkészíti a spirituális Fény infúziója általi átalakulásra.
ÉRZELMILEG: Megszabadít a negatív érzelmektől minták, érzelmi újjászületést generálhat SPIRITUÁLISAN: Felkészít egyet a fénytest aktiválására, a test minden részecskéjének tisztítására, kiegyensúlyozására és összehangolására.
A sungit megtisztítja az egész test energiáit, és megnyitja az embert a spirituális Fény befogadására. A sungit vibrációsan működik molekuláris szinten, felszabadítva a test atomjait a negatív minták és energiák kötelékéből. A sungit megtisztíthatja a szervezetet a diszfunkcionális mintáktól, amelyek betegségként, érzelmi nehézségekként vagy különféle negativitásként manifesztálódnak. A sungit segíti a földeletlen embereket, hogy jobban kapcsolódjanak a Földhöz.
Pszichés védelem auráját nyújtja, elsősorban az általa elősegített energetikai összehangolás miatt. A sungit az igazság köve; hatása alatt az ember nem tud hamisan cselekedni vagy beszélni anélkül, hogy ne érezze magát nagyon kellemetlenül. Ennek az az oka, hogy a sungit eloszlatja a negativitást, és annyi spirituális Fényt hoz be, hogy az ember azonnal érzi a diszharmónia kellemetlen érzetét, ha negatív vagy hamis gondolatot vagy kijelentést tesz közzé. A sungit tisztító hatása hajlamos eloszlatni az ember önkárosító vagy önpusztító szokásos mintáit.
Érzelmi szinten kiválóan alkalmas a félelem, a bűntudat vagy a szégyen mélyén gyökerező érzéseinek elengedésére. A sungit mélyen rezonál a Healerite-re, a Lithiumra, a kristályos lepidolitra és az azeztulit minden formájára, beleértve az Azozeo szuperaktivált köveket is.
Mindezek jótékony áramlatokat adnak a sungit spirituális Fény infúziójához.

Pszichológiailag: a shungit kisöpri a mentális vagy érzelmi szennyeződéseket. Arra ösztönöz, hogy őrizzük meg a múlt bölcsességét, használjuk azt a jelenben egy új jövő megteremtése érdekében.

Fizikai szinten: a shungit biológiailag aktív, életerősítő anyaggá teszi a vizet, ugyanakkor eltávolítja a káros mikroorganizmusokat és a szennyeződéseket. Kutatások igazolták, hogy a shungit felszív minden egészségre ártalmas, veszélyes anyagot, legyen az rovarirtó szer, baktérium, szabad-gyökök, mikrohullámú, vagy más EMF kisugárzás.  Erősíti a fizikai jólétet, és az immunrendszert. Helyreállítja az érzelmi egyensúlyt. 

Gyógyhatása: Enyhíti a stresszt, a fejfájást, a meghűléses tüneteket. Segíti a sejtek anyagcseréjét, az emésztést az enzim termelést. Fájdalom csillapító, méregtelenítő, antibakteriális, antihisztamin, gyulladáscsökkentő hatású. A shungitos vízzel kezelhető az égés, a torokfájás, a szív és érrendszeri problémák, a vér betegségei, az allergiás, asztmás panaszok, gyomor epehólyag zavarai, a diabétesz, ízületi gyulladás, vese és máj betegségei. Az autoimmun betegség, hasnyálmirigy-problémák, az impotencia és a krónikus kimerültség. 

Alkalmazás:  Viseljünk shungitot, vagy tegyük az elektromágneses sugárzás forrására; számítógépre, mobiltelefonra, hogy megóvhassuk az érzékeny emberi energiarendszert a káros sugárzásoktól.

A shungitból készült kristályvizet naponta 2x 3x fogyasszuk a szabad  gyökök megkötésére és a szervezetbe jutó káros anyagok, szennyeződések semlegesítésére,  antibakteriális és vírusölő hatása miatt.

A  shungit 48 órát álljon a tisztítani kívánt vízbe.

Mivel a shungit könnyen vesz fel minden negatív információt, így javasolt gyakran folyó víz alatt tisztítani és a napra téve feltölteni  energiával.

Shungit piramis használata; a shungit piramist a környezetéből felvesz minden káros sugárzást, így tisztíthatjuk vele környezetünket.
A méret kiválasztásánál a következőket vegyük figyelembe:
A 3cm-es es piramis 1-1,5m sugarú körben (4-9m2) tisztítja a környezetet
4cm; 2m  -sugarú körben  16 m2
5cm; 3m -sugarú körben, 36 m2
6cm; 4m -sugarú körben 64m2
8cm; 7m-sugarú körben 196m2
9cm; 8m -sugarú körben 256m2
10cm; 10m -sugarú körben 400m2
12cm; 12m -sugarú körben 576m2
1
5cm; 15m -sugarú körben 900m2

Felhasznált irodalmak:
Judy Hall: KRISTÁLY BIBLIA,

-és egyéb internetes forrás

Egyéb hasznos információ olvasható még a Wikipédiában.

 

( Figyelem!
A kép illusztráció az ásvány kinézetéről!
A fenti adatok különböző irodalmi dokumentumokból gyűjtött összefoglalás.
Az esetek többségében a szerzők egymástól függetlenül ugyanazokat a gyógyhatásokat fedezték fel a kristályokban.
Az ásványokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesíti a szakorvosi ellátást!)