Szantálfa

Szantálfa

 

A szantálfa ugyan nem kristály és nem is ásvány, szantálfa

de a természet ajándéka. Mivel ékszer alapanyaghoz felhasználom, és gyógyhatást is tulajdonítanak neki, úgy döntöttem, ezt itt megosztom.

Gyógyításra a fa őrölt kérgét és olaját használják.
Fertőzésgátló, antibakteriális, altató, hűtő, köptető, hidratáló, vízhajtó hatású és afrodiziákum. Alkalmazható bőrgyulladás, vírusfertőzések,  herpesz, bronchitis (hörghurut), érezhető szívdobogás, remegés, nemi betegségek (pl. gonorrhea, tripper), napszúrás, aknés arcbőr, gégehurut, hányinger, émelygés, tuberkulózis, depresszív állapotok, álmatlanság, idegesség, aggodalmaskodás, egocentrikus gondolkodás, prosztatagyulladás, impotencia. A szantálfát sok módon és különböző formában lehet alkalmazni. A szantálfa kérgének őrlésével nyerik azt a port, amelyet felhasználnak a kozmetikai szerek előállításánál. Leginkább használt hintőpor, testápoló, parfüm, tusoló, borogató és gargarizáló szer, szappan és tusfürdő formájában.

A hindu hagyomány szerint  illata elűzi a gonosz szellemeket.

A szantálfából készült ékszer,  nyugtató hatású, fékezi az indulatokat, mérsékeli a feszültséget, elűzi a negatív gondolatokat, depressziós betegeknek igen ajánlott a viselése.  Meditációs gyakorlatok közben segíti a képzeletet, tisztítja a harmadik szemet.