Blog

Zöld szín, nagy erő: jade kristály ékszerek

2024.04.02 15:23
Zöld szín, nagy erő: jade kristály ékszerek

A jade kristály ékszerek nemcsak gyönyörűek, de egyedülálló hatást gyakorolnak a testre és a lélekre is. Viselje a nyakában, a karján és bízzon az ásványok erejében!

A jáde köveket a kínai kultúrával szokás összekapcsolni, ennek ellenére az ásvány elnevezése spanyol eredetű. A piedra de ijanda elnevezésből ered a név, a jelentése pedig lágyékkő. Elsősorban a vesére gyakorolt, pozitív hatása miatt hordták maguknál amulettként az emberek.

Jáde, jádeit vagy nefrit?

A jáde zöld színű, de több árnyalatban is létező ásvány. Egy másik ásványra is használják a nevet, aminek megtévesztésig hasonló színe és külseje van, ez pedig a nefrit. Mindkét ásvány zöld színű, de a nefritre jellemző a barnás, sárgás vagy vöröses és szürkés változat is. Az alapszínen foltos, sávos minták is gyakrabban megjelennek. A nefritből nagyobb mennyiség fellelhető, mint a jade kövekből.

jade kristály ékszerekA jáde vagy jadeit inkább az egységesebb, sötétebb vagy világosabb zöld szín jellemző, amit megtörhetnek világosabb és sötétebb foltok is. A sötét színű változatot tartják a legértékesebbnek, amit a neve is jelez. Az utolsó kínai császárnő után császári jádénak hívják.

A kínai kultúrában a jáde óriási értékkel bírt, egyszerre tulajdonítottak neki pénzbeli és eszmei értéket is. Az öt fő erény szimbóluma egyszerre volt ez a kő, emellett pedig a szépség és a hosszan tartó élet jelképe is.

Az ásvány híres a keménységéről, ezért a megmunkálása időigényes. Precíz formálással dekortárgyak, használati tárgyak készültek, készülnek belőle. Kínán kívül megtalálható még Japánban, Burmában, Kaliforniában és Guatemalában is.

Milyen hatásokat tulajdonítanak a jáde köveknek?

A jáde fizikai hatásai

A jáde hatásai, ahogyan a többi ásvány esetében is, elkülöníthetőek fizikai és mentális területre. Azt már említettük, hogy a vese az egyik fő szerv, amit befolyásolhat az ásvány közelsége. Ezen túl az immunrendszert is jobb működésre ösztönzi.

Méregtelenítésre kiváló, de a sejtek regenerálódását is támogatni lehet vele, sebekre, hegekre pozitívan hathat. Képes lehet arra, hogy egyensúlyt teremtsen és tartson fenn az emberi szervezet sav-bázis és víz háztartásában.

Nem ritka, hogy testkezelések, köves masszázsok alkalmával jáde követ tesznek a vendég bőrére. Ennek oka, hogy az ásvány hőmegtartó képessége kiváló, masszázskőnek éppen ideális tulajdonsággal rendelkezik.

A jáde segíthet a gyermekáldás elérésében, úgy tartják, hogy a termékenységet képes növelni. Babát tervező nőknek érdemes lehet közel tartani magukhoz egy-egy követ.

A jáde spirituális jelentősége

jade kristály ékszerekAz asztrológiában a jádét az Oroszlán, a Rák és a Halak, Kos csillagjegyekhez rendelik hozzá. A csakrák szintjén a szív csakrához tartozik ez az ásvány. A szerelem kövének is hívják, ami varázserővel bír, mert a szeretet érzését meg tudja sokszorozni. A szellemi aktivitással párhuzamosan a belső, lelki béke megtartását is ösztönzi az ásvány.

A jáde ásvány sokoldalúságát és erejét mintázza, hogy az álom kövének is tartják, mert serkenti az inspiráló álomképek megjelenését. Az elmét felvértezi az ártó gondolatokkal szemben, nyugalommal tölt el és segít a negatív hozzáállástól megszabadulni.

Elegendő viselni vagy rendszeresen a kézbe fogni a követ, mint marokkövet ahhoz, hogy az ereje megérintsen és átáramoljon a testbe.

Az ásványékszer webshopban pompás jade kristály medálok és jade kristály karkötők mellett arcmasszírozó kövek és függődíszek is elérhetőek. A csodás színe mellett a jótékony hatásai miatt is érdemes valamilyen jáde kiegészítőt közel tartani magunkhoz.